Однак депутати від інших фракцій, які ініціювали зняття спікера, на цьому не заспокоїлися і пообіцяли відправити у відставку й уряд Кирила Петкова, внісши до парламенту пропозицію про вотум недовіри. У вівторок, 21 червня, у залі засідань парламенту розпочалися слухання з вотуму недовіри уряду у зв'язку з нібито провалом у галузі фінансів та економіки.

Але ще у понеділок у столиці і кількох великих містах Болгарії розпочалися масові акції на підтримку уряду і партії "Продовжуємо зміни". В одному з них взяв участь прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков, Микола Мінчев та депутати від цієї партії. Вони пояснили доцільність актуалізації бюджету, який на другу половину року матиме чітку соціальну спрямованість, включно з підвищенням зарплат, пенсій та субсидій. І зазначили, що супротивники цього намагаються розхитати політичну ситуацію у країні, відправити уряд у відставку, після чого доведеться знову оголошувати дострокові парламентські вибори. "Багато інтелігентних людей, які вважають, що Болгарія має бути нормальною державою без тіньової влади, вийшли зараз на вулиці. Вважаю, що ми найближчими днями бачитимемо лише мирні протести, а зміни, які чекають на Болгарію, залежатимуть тільки від нас. Поліція гарантує, що всі учасники акцій будуть у безпеці", - запевнив прем'єр-міністр.

Протести продовжилися і з самого ранку у вівторок. Як повідомила столична адміністрація, вона отримала 11 заявок на проведення масових акцій з 21 по 23 червня на площі перед парламентом. П'ять з них подали представники різних політичних об'єднань та шість - фізичні особи. Як зазначено у заявках, акції відбуватимуться і на підтримку колишнього спікера парламенту Миколи Мінчева та уряду Пєткова, і проти кабінету Петкова.

Міська влада задовольнила всі заявки, хоча заздалегідь було зрозуміло, що ці акції проводитимуть політичні сили із протилежним ставленням до екс-спікера парламенту й уряду. Тому у вівторок ще до початку парламентських слухань з вотуму недовіри уряду у районі парламенту поліція звела пересувні металеві паркани, встановила водомети і спеціалізовану техніку для відеоспостережень, сюди підтягнули кілька машин жандармерії. Рух приватного і громадського транспорту в центральній частині Софії обмежили, а на площах і вулицях центру з'явилися посилені поліцейські наряди.

Як прогнозують болгарські політичні оглядачі, дебати з вотуму недовіри уряду можуть продовжиться навіть у середу. Голосування ж має відбутися не раніш як через 24 години після закінчення слухань. Експерти вважають, що опозиція здатна зібрати більшість голосів депутатів і відправити уряд у відставку.

У понеділок президент Болгарії Румен Радев ще раз закликав партії, які представлені в парламенті, виявити відповідальність та захистили інтереси народу. "Якщо блокада роботи інститутів влади та парламенту продовжуватиметься, то дострокові вибори - неминучий варіант. Але це екстремальний варіант", - попередив він.