«Усім, хто плодить чутки про мої плани взяти участь у «міфічних переворотах», напевно, варто послухати цю пісню», - написав російський олігарх у своєму Телеграм-каналі й опублікував посилання на пісню «Єврейське козацтво постало» Аліка Ошмянського у виконанні кубанського колективу «Слобода».

Там йдеться про те, що в Біробіджані повстало єврейське козацтво, але ніхто не хотів бути отаманом.

Чутки про державний переворот у росії посилилися після невдач «другої армії світу» у війні з Україною. Пишуть про невдоволення олігархів після запровадження західних санкцій. Але охочих очолити антипутінську партію немає.

Хтось пальцем показав на Олега Дерипаску (на знімку), який дозволив собі небачену розкіш у росії: закликав до миру. Він володіє чи не найбільшими активами в Сибіру. Контролює одну з найбільших у світі компаній з виробництва алюмінію. Має спільний бізнес з Віктором Вексельбергом та Левом Блаватником. Відрізняється від інших російських бізнесменів незалежною позицією. Його ще називають хазяїном Сибіру - створив понад 200 тисяч робочих місць.

Олег Дерипаска, російський підприємець українського кубанського походження, власник холдингу «Базовий Елемент», у перші дні війни опублікував у своєму Телеграм-каналі фрагмент статті Льва Толстого «Одумайтесь!».

Ця стаття написана в 1904 році, під час російсько-японської війни, і була опублікована в Англії. В умовах цензури вона не могла вийти в росії. Письменника за його позицію звинуватили в антипатріотичності, а провладна преса тоді писала, що війна - це не лихо, а порятунок.

Ось фрагмент статті Льва Толстого, з допомогою якого мільярдер Дерипаска висловив свою позицію: «Починається війна... і ті самі люди, які вчора ще доводили жорстокість, непотрібність, божевілля війн, нині думають, кажуть, пишуть лише про те, як би побити щонайбільше людей, розорити і знищити як можна більше творінь праці людей, і як би якомога сильніше розпалити пристрасті людиноненависництва в тих мирних, безневинних, працьовитих людях, які своєю працею годують, одягають, утримують тих самих уявно-освічених людей, які змушують їх скоювати ці страшні справи, що суперечать їхньому сумлінню, благу і вірі».

Хтось дуже хоче зробити з Олега Дерипаска отамана антипутінського повстання. І неспроста. Останніми роками владімір путін з сергієм шойгу часто відпочивають в Сибіру. Президентський маршрут проходить через Красноярський край, Хакасію і Тиву. За Уралом - найбезпечніший бункер путіна. І ці простори контролює Олег Дерипаска.

Тема зміщення путіна нині доволі актуальна. Путіну страшно, і він мріє дожити до 70-річчя. Саддама Хусейна повісили на 69-му році життя. Муаммара Каддафі вбили у 69-річному віці. Владіміра путіна назвали військовим злочинцем у 69. До 70-річчя йому залишилося дожити трохи мене п'яти місяців, якщо не спрацює злий фатум.

Серед найвідоміших диктаторів найкоротший вік прожив Гітлер. Він отруївся у 56 років.