Група працюватиме над виявленням та притягненням до відповідальності всіх, хто вчинив воєнні злочини в Україні. Очолить її, за словами Гарланда, найвідоміший у Мін'юсті США мисливець за нацистами Елі Розенбаум. До складу групи ввійдуть експерти із розслідувань, пов'язаних із порушеннями прав людини та воєнними злочинами.

«Сполучені Штати посилають безпомилкове повідомлення: сховатися нема де. Ми та наші партнери використовуватимемо всі доступні можливості, щоб притягнути до відповідальності всіх, хто несе відповідальність за ці злочини», - заявив Меррік Гарланд під час спілкування із журналістами, повідомляє «Голос Америки».

«Я хочу висловити непохитну підтримку США народу України в розпал неспровокованого та несправедливого російського вторгнення», - заявив Гарланд. Він також повідомив, що Міністерство юстиції США направить трьох прокурорів для консультування України, а також країн Європи та Близького Сходу в боротьбі зі спробами росії ухилитися від глобальних санкцій.

Раніше генеральний прокурор висловився на підтримку того, щоб Міністерство юстиції США передало Україні частину коштів від конфіскованих активів російських олігархів. До цього, в березні, він оголосив нову ініціативу KleptoCapture, в рамках якої Міністерство юстиції країни докладає максимальних зусиль для того, щоб заарештовувати активи осіб, які порушують санкційний режим.