Від початку війни Долинська територіальна громада відправила до зони активних бойових дій майже 90 вантажів. Це буси з гуманітарною допомогою для тамтешніх мешканців та матеріальне підсилення бойових підрозділів Збройних Сил.

Приміром, у громаді відгукнулися на лист командира військової частини та відправили для захисників Сєвєродонецька продукти харчування, засоби гігієни та медикаменти, пледи.
«Днями подячний фотозвіт нам надіслали надзвичайні воїни — «Марусині Ведмеді» з 132-го окремого розвідувального батальйону 10-ї гірсько-штурмової бригади, — розповідає долинський міський голова Іван Дирів (на знімку). — Ми надіслали їм спальні мішки та каремати. Серед бійців — чимало мешканців нашої Долинської територіальної громади. Хлопці – справжні лицарі духу та сили».

Так само відправили вантаж для потреб воїнів розвідувальної роти 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Це не тільки продукти харчування, засоби гігієни, нижня білизна, шкарпетки й дизельне паливо, а й дитячі малюнки. Бійці не раз казали, що це найбільше мотивує, надає подвійної наснаги і енергії для перемоги над російськими окупантами.

«Принагідно хотів би зазначити, що відправляємо як самостійні вантажі, так і довантажуємо до вже зібраних, — каже співрозмовник. — Скажімо, для бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади довантажили консерви, печиво, спальні мішки, засоби гігієни. Долинська громада долучилася до відправлення для міста Бахмут. Це довантаження для зведеного загону Національної поліції. Переконаний: разом переживемо всі труднощі. А такою турботою про воїнів і допомогою армії спільно наближуємо Перемогу».

Також міський голова дякує усім, хто долучився до збору й відправки допомоги: волонтерам, жителям громади, друзям-добродійникам із Туреччини, Німеччини, Польщі, США, Литви та інших країн. Російська агресія спонукала єднатися навколо допомоги Україні. Долинська міська рада має чимало спільних проектів із міжнародними громадськими організаціями та іншими структурами. А нині використовують усі ці контакти для отримання гуманітарної допомоги.

Це, приміром, співпраця між дев’ятьма українськими муніципалітетами та муніципалітетом данського міста Гульборгсунн. Долинська міськрада має тривалі зв’язки за програмою Двостороннього співробітництва, Міністерства закордонних справ і Посольства Данії, Програми «U-LEAD з Європою», Німецького товариства міжнародного співробітництва. А тепер актуальним є надання продовольчої допомоги.

Передати тепло кожному захиснику.

«Щоб тримати високі темпи допомоги Збройним Силам у боротьбі з російськими окупантами, необхідно постійно шукати нові контакти й можливості, — наголошує Іван Дирів. — Наші спільні зусилля дають результати. Приміром, маємо домовленість про співпрацю із громадою польського міста Ополе. Перший вантаж допомоги від благодійного фонду «Wspоlna Droga Wikе» уже прибув. Отримали продукти харчування, медичні засоби, побутову хімію, дитяче харчування, одяг, зібрані в Нью-Джерсі (США) компанією Philips Precision Medicraft та відправлені до Ополе».

Усі гуманітарні надходження після детального обліку концентрують у штабі Долинської міськради, опісля формують вантажі та відправляють за призначенням — для потреб Збройних Сил України, а також жінок та дітей із територій, де ведуться бойові дії. Приміром, днями волонтери Міжнародного благодійного фонду «Бі хеппі» доставили все необхідне для захисників та цивільного населення Луганської області. Частину допомоги спрямували для Білоцерківського міського центру соціальних служб. Він опікується сім’ями внутрішньо переміщених осіб з дітьми, які евакуювались із активної зони бойових дій.

А 27 червня в Долині презентували виставку «Музей на крилах». У місцевому краєзнавчому музеї «Бойківщина» представлені янголи, виготовлені в 29 техніках. Експозиція — з Луганщини. Так хочеться, щоб ці ангели-охоронці символічно опікувалися кожним нашим бійцем. Так, як це роблять у Долинській територіальній громаді. Разом стаємо ще сильнішими!

Івано-Франківська область.

Фото зі сторінки Долинської міськради в Фейсбуці.