Олег Марусяк та Світлана Онищук (у центрі) серед дітей-переселенців.

Із перших днів війни народний депутат Олег Марусяк із командою помічників розпочав активну волонтерську роботу. В партнерстві з Івано-Франківською обласною військовою адміністрацією та волонтерами благодійного фонду «Підгір’я» він виступив одним з ініціаторів важливої ініціативи — Координаційного центру з питань міжнародної гуманітарної допомоги на Прикарпатті.

«Розпочали з пошуку благодійників, меценатів та всіх небайдужих людей з-за кордону, які хочуть і можуть допомогти нашій державі та громадянам. Відгукнулися доброчинці з понад десяти країн», — розповідає Олег Марусяк.

Громадська приймальня Олега Марусяка в місті Калуш переформатована під один із пунктів, де разом із БФ «Підгір’я» вже на початку березня з’явився центр логістики та збору міжнародної гуманітарної допомоги.

«Відповідно до нагальних потреб та згідно з міжнародними стандартами ми започаткували формування продуктових наборів, наборів гігієни та медикаментів. Активно долучали представників бізнесу, отримали велику благодійну поставку нового інвентарю для облаштування спальних місць. Налагодили співпрацю з місцевими виробниками продуктів довготривалого зберігання, здійснюємо закупівлі необхідних продуктів», — коментує Олег Марусяк.

На всі звернення формують і надають допомогу військовим та населенню районів, які зазнали наступу агресора. Щодня з Калуша відправляють численні тонни допомоги до Києва, Миколаєва, Харкова, Кропивницького та інших міст.

«Із перших днів війни ми активно відгукнулися на прохання наших військових та допомагаємо всім необхідним — від амуніції, засобів захисту, зв’язку та розвідки, уніформи, медикаментів до засобів гігієни та харчування», — зауважив Олег Марусяк.

За час діяльності волонтерського центру під егідою народного депутата до команди приєдналися понад п’ятсот волонтерів з усіх куточків області.

«Залученість до благодійності вказує на позитивну тенденцію розвитку суспільства та безпосередньо кожної людини як свідомого громадянина своєї держави. Адже кожен із нас відповідальний за зміни в країні, особливо що стосується війни, й саме небайдужість кожного вказує на те, наскільки ми готові брати відповідальність не лише за себе, а й за добробут своїх співгромадян», — зазначає народний обранець.

Від початку діяльності волонтерський центр передав понад 120 тонн гуманітарної допомоги. Нині Олег Марусяк у спільній координації з головою ВЦА Світланою Онищук та БФ «Підгір’я» об’їжджають територіальні громади з гуманітарною допомогою внутрішньо переміщеним особам. Це вже п’ять тисяч наборів та десять тергромад лише за останній тиждень.

«Івано-Франківщина стала тиловою областю для осіб, які постраждали внаслідок бойових дій. Нині на Прикарпатті перебувають понад 145 тисяч переселенців, і наше завдання — допомогти кожному з них. Щодня відвідуємо громади, які прийняли внутрішньо переміщених осіб, привозимо набори продуктів, гігієни, медицини, дитяче харчування, набори дитячої гігієни та медицини, підгузки та подарункові рюкзаки. Вивчаємо проблемні питання біженців та намагаємося їх вирішити», — розповідає депутат.

Як зазначає народний обранець, робота на цьому не завершується: попереду ще чимало викликів та процесів для максимальної допомоги в нових реаліях постраждалим внаслідок війни та тим, хто береже наш спокій і захищає країну від наступу агресора.

«Об’єднані всіма зусилля, ми обов’язково переможемо», — підсумовує Олег Марусяк.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби Олега Марусяка.