Адже медіа з посиланням на українську розвідку оприлюднили інформацію про те, що будівлю цього театру російські окупанти пристосували під сховище боєприпасів, "прикривши" їх вантажем гуманітарки. Що то за боєприпаси і скільки їх там триматимуть, ніхто сказати не може. Але поза всяким сумнівом, у разі підриву від храму Мельпомени навряд чи щось залишиться.

"У театрі справді є бомбосховище, яке можна використати для зберігання боєприпасів - туди влізе вміст доброї фури. Та чи є вони там насправді - ми достеменно не знаємо, а поки що тільки намагаємося перевірити це. А от гуманітарка є точно: маємо фотографії, що ящики з нею розмістили просто на сцені, - коментує генеральний директор і художній керівник театру, народний артист України Олександр Книга (нині в евакуації). - Втім, нас не дивує блюзнірське ставлення рашистів до закладу культури - вони не цураються знищувати театри повсюди, де ступає їхня нога. Так було і в Маріуполі, і в Сєвєродонецьку".

Сам по собі облмуздрамтеатр у Херсоні, звісно, вразливий - запас міцності його красивої будівлі ні на які вибухи не розрахований. Але найстрашніше те, що розташована в історичному центрі міста - з старовинними особняками віком у сотню років і більше. Попри їх аварійний стан там досі живуть люди, і детонації поблизу буде цілком достатньо, щоб ті особняки розлетілися на друзки, з численними жертвами. Крім того, поруч із театром ще й Потьомкінський сквер, куди матусі водять малечу на ігровий майданчик та побавитися біля фонтана. І вона також вибух у театрі може не пережити. Такі от загарбники створюють умови для "добровільного приєднання" міста до "русского міра".

Херсон.