Оскільки цією стратегічною спорудою автотранспортом іде потужний потік військових вантажів з Криму, її знищення є лише питанням часу. Але результати все одно надихають.

Ось що про них автору цих рядків розповів власник дачі на лівому березі Дніпра, котрий за кілька годин після обстрілу дістався на "фазенду" своїм велосипедом: "Антонівський міст встояв - це без сумніву. У його останній секції з протилежного від Херсона боку тепер зяють дві великі діри від снарядів, однак проїхати ще можна - і не тільки ровером, а й будь-якою автівкою, включно з фурами. Але інші снаряди влучили точнісінько в міні-готель поруч із кафе "Наїрі", де мешкали російські військовослужбовці з пункту охорони мосту та блокпоста. Готель зруйновано дощенту, під його уламками, мабуть, доволі кацапських тушок. А от будівлю кафе снаряди не зачепили, хоча там також сидять кулеметники та снайпери. У сусідніх дачах вибухова хвиля повибивала вікна, але цього не уникнути - війна є війна. Ніхто з їхніх власників не постраждав".

Військові експерти (і не тільки вітчизняні, а й іноземні) вважають, що заблокувати перекидання боєприпасів, техніки та залізобетонних конструкцій для оборони військ рф у Таврії є нагальною необхідністю. А для цього потрібно завалити не тільки секцію Антонівського мосту, а й залізничний міст через Дніпро вище за течією. Це необхідна умова для успішного контрнаступу ЗСУ та визволення Херсона. І завдання наші військові виконають, хай скільки російські окупанти хваляться силою своїх ППО: далекобійні ракетні снаряди, випущені з HIMARS, вони збивати просто не здатні. Тож це тільки питання часу.

І хоча обох мостів дуже шкода, патріотично налаштовані херсонці переконані, що підривати їх треба було ще в перші дні війни - можливо, тоді й обласний центр рашисти не захопили б узагалі. Адже завдяки саме таким підривам у березні вдалося пригальмувати рух танкових колон рашистів на Київ та Чернігів. Але Антонівський міст тоді встояв, а от чому так сталося - відповіді на це запитання поки що немає. У будь-якому разі, тепер уже колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута в одному зі своїх інтерв'ю прохопився: "Що стосується підриву мостів, це питання я ставив перед військовими. З перших днів війни казав, що треба підірвати Антонівський міст, а також залізничний міст у Херсоні. Військові мене підтримали, але не вийшло".

Та розбиратися, хто й чому проґавив слушний момент, будуть після перемоги. А поки що херсонці, котрі ще залишаються в окупованому місті, кажуть так: "Завалять Антонівський міст, а там і Кримський міст на черзі". Дочекаємося!