Там намолотили 833 тис. тонн пшениці та 364 тис. ячменю. Жнивують в усіх районах.

- На жаль, маємо поля, з яких урожай зібрати не зможемо, -повідомив очільник ОВА Валентин Резніченко. - Понад 12 тисяч гектарів засіяні ворожими боєприпасами. Ще понад 400 гектарів посівів згоріли через ворожі обстріли.

Проте аграрії кажуть, зазначив Валентин Резніченко, що ворог їх не залякає. Продовжують косовицю і тримають свій фронт. Вони певні, що будемо з хлібом. Врожай прогнозують у понад 3 мільйони тонн зерна. Області цього вистачить з надлишком.

Тим часом начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул у своєму телеграм-каналі поінформував, що через обстріли в Широківській громаді днями вигоріло 50 гектарів полів з пшеницею та ріпаком. Рятувальникам вдалося локалізувати та загасити пожежу.

- Стався безпрецедентний випадок, - наголосив Олександр Вілкул, - два наші комбайни збирали хліб в районі села Кошове, виїхав ворожий танк і почав прицільно розстрілювати ці комбайни. Слава Богу, хлопцям вдалося втекти. На техніці лише невеликі осколкові влучання. Але сам факт показує, які орки кончені тварини.

Фото https://t.me/dnipropetrovskaODA.