На Херсонщині з’явився єдиний на весь регіон медик, котрому прокуратура пред’явила офіційне звинувачення у державній зраді. Це заступник директора обласної дитячої клінічної лікарні Віктор Бурдовіцин. Випадки, коли працівники тутешніх стаціонарів надають медичну допомогу пораненим окупантам, не є рідкістю, але вони й не вважаються зрадою. Натомість Віктор Бурдовіцин, за версією прокуратури, «відзначився» тим, що вже в перші дні появи ворогів без жодного примусу здав їм архів відомчої поліклініки МВС, який сховали у підвалі лікарні. А там були всі дані про діагнози та місця проживання учасників АТО-ООС, бійців Нацгвардії, поліцейських. Що й допомогло рашистам влаштувати полювання за ними. 

Але й цим «начмед»-перевертень не обмежився. Він публічно агітував підлеглих переходити на бік окупантів, та ще й поставив під загрозу життя онкохворої дитини. Батьки малого пацієнта за сприяння української влади знайшли можливість перевезти хлопчика на лікування до Франції або Німеччини. Натомість колабораціоніст відмовив в оформленні документів на виїзд, пояснивши це тим, що в російському Ростові медичний сервіс для нього нібито буде кращий. 

Дивно, але навіть ті колеги зрадника з обласного комунального закладу, котрі виїхали за межі окупованої території, не поспішають давати публічних оцінок діям зрадника. Лише неофіційно характеризують його, як конфліктну та амбіційну людину, схильну до інтриг та зведення дрібних рахунків із членами колективу. На тому все. Віктора Бурдовіцина досі навіть не звільнили із займаної посади, бо звільняти…нікому.

– Після появи у дитячій обласній клінічній лікарні російських окупантів її директор Інна Холодняк обдзвонила всі інстанції та повідомила «що заляже на дно». І після того вона на зв'язок справді не виходила. У мене також з нею комунікувати не виходить, – підтвердив у розмові з власним кореспондентом «Голосу України» голова Херсонської облради Олександр Самойленко.

Український мобільний зв'язок, як відомо, окупанти на Херсонщині «заглушили». Тим не менш, працює Вайбер, і директор ХОДКЛ щодня буває в чаті. Автор цих рядків надіслав їй текстове повідомлення, поцікавившись громадянською позицією директора з приводу зради Віктора Бурдовіцина. Відповіді від Інни Холодняк не отримав…

Херсон.