Вона вкотре переконує: українці подолають будь-які негаразди, бо навіть діти віддають для перемоги найдорожче.

Дев’ятирічна жителька Шостки Олександра Метла все своє життя плекала косу і дуже нею пишалась, бо такого довгого і розкішного волосся не було ні у кого навкруги! Ще б якихось двадцять сантиметрів, і коса вже діставала б до підлоги.

Та якось наша героїня побачила в Інтернеті, що інша дівчина, також власниця пишної коси, віддала її на потреби Збройних Сил. Тобто відрізала косу комусь на шиньйон, а виручені за волосся гроші використала на зміцнення українського війська. Після цього сюжету юна жителька Шостки миттєво прийняла рішення, а на запитання мами: чи добре подумала? — відповіла, що анітрохи не сумнівається.

До цирульні Олександра вдягла синьо-жовту футболку. Перукарка Ольга каже: коли робила дівчинці нову зачіску, аж руки тремтіли. Відрізана коса виявилась 74 сантиметри завдовжки, а на вагу затягла на 6 тисяч гривень. Чи багато хто у 9 років заробляв такі гроші? Ще й так талановито ними розпорядився!.. Комусь із бійців, а може, й одразу кільком, за дівчачу косу придбають обереги, і вони обов’язково захистять від найгіршого. Дівчинка не могла про таке не подумати, бо її рідний тато та двоюрідний брат нині на фронті захищають Батьківщину.

Зупинятися на досягнутому — тобто на першій косі — наша Саша не збирається. Волосся відросте дуже швидко. А поки що і з новою зачіскою Олександра має чарівний вигляд.

Сумська область.

Фото з сайту shostkanews.city.