Минулого року в родину отця Миколая, настоятеля Миколаївського храму в Надинівці Козелецького району, прийшла біда: його донька Олександра опинилася в Інституті раку. Її лікування потребувало значних коштів. Дізнавшись про проблему зі здоров’ям цієї дівчинки та іншої дитини із новин, ситуації вирішили зарадити правоохоронці Чернігівщини. Начальник УМВС в Чернігівській області Олександр Михайлик особисто зустрівся із родинами двох тяжкохворих дітей і передав їм на лікування 60 тисяч гривень. Кошти пожертвували міліціонери з усієї області — ніхто з них не залишився байдужим.

Дев’ятирічна Олександра Миклюсевич уже одужала. Вона навчається у четвертому класі Красилівської школи.

Отець Миколай на зустрічі з О. Михайликом  (на знімку) розповів про успішне лікування доньки і подякував правоохоронцям за її порятунок.

— В останні роки до УМВС України в Чернігівській області неодноразово зверталися з проханнями про матеріальну допомогу батьки маленьких онкохворих чернігівців, які потребували невідкладного і дуже дорогого лікування за кордоном, — зазначив керівник обласної міліції О. Михайлик. — У багатьох випадках ці родини ніяк не пов’язані з міліцією, проте чужого горя не буває. І тому правоохоронці з готовністю жертвували кошти на лікування малюків, демонстрували виняткову згуртованість та небайдужість. Такою самою була реакція колективу обласної міліції і на прохання колег про допомогу.

Загалом за останній час матеріальну допомогу на лікування від тяжких хвороб було надано 12 особам, серед яких семеро дітей та п’ятеро працівників міліції. З цією метою ло зібрано близько 500 тисяч гривень. Нині триває збирання коштів у зв’язку зі зверненнями ще двох громадян.

Чернігівська область.

На знімку: Олександра Миклюсевич.

Фото СЗГ УМВС України в Чернігівській області.