Він — переможець багатьох міжнародних та всеукраїнських, обласних та міських конкурсів. Тож має чимало нагород. А кілька років поспіль Сашин талант і невтомна творча праця відзначаються стипендією міського голови. Хлопець кошти не витрачав, а збирав на якусь цінну річ. Та війна внесла свої корективи.

Кілька місяців Саша та його рідні змушені були спершу переховуватися у підвалі від бомбардувань та обстрілів, а потім і взагалі залишити рідне місто. Коли повернулися — застали свою дев’ятиповерхівку добряче понівеченою вибуховою хвилею. Тепер квартира потребує неабиякого ремонту, тож зібрані хлопчиком гроші могли б стати підмогою в родині, де грозового березня народилася третя дитинка. Але Саша вирішив віддати свою стипендію на допомогу ЗСУ, щоб наші захисники якнайшвидше вигнали ворога з рідної землі. Його 2600 гривень спрямовано на закупівлю квадрокоптера для бійців-холодноярівців, які грудьми і життям уборонили місто-герой Охтирку від орків.

— Я мрію про перемогу! — каже юний патріот із великим серцем Олександр Ромашко. — Від душі зичу всім українцям мирного неба, а ровесникам — щасливого дитинства.

Охтирка.
Сумської області.