Про це інформує прес-служба Державної інспекції енергетичного нагляду України.

За результатами моніторингу Держенергонагляду станом на 01.08.2022 теплогенерувальними, теплотранспортувальними, теплопостачальними організаціями проведено гідравлічні випробування 4,5 тис. км теплових мереж та виконано планово-попереджувальні ремонти згідно з графіками на 17,6%.

Також Держенергонагляд здійснює контроль виконання промиванням та випробувань енергообладнання котелень, теплових пунктів. За інформацією, наданою Держенергонагляду від споживачів теплової енергії (закладів охорони здоров'я, освіти та дошкільної освіти), гідропневматичне промивання систем опалення проведено на 906 об'єктах та гідравлічне випробування систем опалення на щільність та міцність - на 1 011 об'єктах.

З метою завчасного виявлення недоліків щодо належної експлуатації теплових господарств за зверненнями суб'єктів господарювання представниками територіальних органів Держенергонагляду оглянуто 242 енергетичні об'єкти.

За результатами проведених Держенергонаглядом моніторингів з питань технічного стану, організації експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж та готовності до ОП виявлено 531 порушення вимог чинних норм і правил у сфері теплопостачання.

З метою усунення порушень керівникам суб'єктів господарювання надано рекомендації у вигляді довідок з переліком невідкладних заходів. На сьогодні суб'єкти відносин у сфері теплопостачання усунули 55 порушень (10,4%). Держенергонагляд продовжує здійснювати контроль за станом усунення виявлених порушень.

Унаслідок проведених оглядів у складі відповідних комісій представниками інспекції підтверджено стан готовності 428 об'єктів у сфері теплопостачання.

Вл. інф.

Фотоілюстрація з порталу Держенергонагляду.