На Запорізькій атомній електростанції до мережі підключили другий енергоблок.

Учора, 26 серпня 2022 року, о 21:15 другий із зупинених позавчора енергоблоків ЗАЕС під’єднано до енергомережі, триває набір потужності.

Зауважень до роботи обладнання і систем безпеки немає (станом на 26 серпня 2022 року, о 21:15).

Нагадаємо, учора о 14:04 до мережі підключили перший із зупинених енергоблоків.

Таким чином, Запорізька АЕС, незважаючи на численні провокації окупантів, продовжує працювати в енергосистемі України і забезпечувати потреби нашої країни в електроенергії.

Атомники Запорізької АЕС – справжні герої! Вони невтомно та міцно тримають на своїх плечах ядерну та радіаційну безпеку України й усієї Європи і самовіддано працюють, щоб рідна країна мала життєдайну електроенергію.

Пишаємося й уклінно дякуємо!

***

Станом на 27 серпня 2022 року енергоблоки Південноукраїнської АЕС працюють у штатному режимі. Зауважень до роботи обладнання та персоналу, який його експлуатує, немає.           

Радіаційний фон на промисловому майданчику перебуває на рівні природних фонових значень, які було заміряно до пуску АЕС. Станом на 27 серпня  він становить 0,12 мкЗв/год.     

Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

***

Енергоблоки Рівненської АЕС працюють у штатному режимі.

Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

***

У штатному режимі працює Хмельницька АЕС. Порушень умов безпечної експлуатації енергоблоків немає. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на ВП ХАЕС та у зоні спостереження не змінювався та перебуває у межах норми.

Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщення, будівлі, периметри захищених зон та прилеглих територій, а також особливо важливі об’єкти ВП ХАЕС – під посиленою охороною.