Так, із 150 нових першокурсників Херсонського державного аграрно-економічного університету (ХДАЕУ), який нині працює у Кропивницькому, половина — саме з регіону, який поки що частково утримують війська агресора.

Ректор ХДАЕУ професор Юрій Кирилов каже: більшість таких абітурієнтів обирає спеціальності, пов’язані саме з роботою на землі чи охороною природи — агрономію, екологію, переробку продуктів сільськогосподарського виробництва тощо.

Ще 204 абітурієнти з окупованої Таврії вступили на бюджетну форму навчання до Херсонського державного університету, переміщеного до Івано-Франківська. Втім, відповідальний секретар приймальної комісії вишу Наталія Воропай зауважує, що ХДУ продовжує користуватися популярністю серед випускників шкіл з багатьох регіонів України. Зокрема, серед цьогорічних першокурсників — мешканці Миколаївщини, Івано-Франківщини і навіть Києва. Усі вони переконані: незабаром Херсонський державний університет повернеться до визволеного Херсона і там навчальний процес триватиме вже в очній, а не дистанційній формі.