Коли російські війська штурмували місто, він як довірена особа допомагав екстрено вивозити і сам вивозив службовою "Волгою" для переховування в гуртожитках і гаражах особові справи співробітників, дорогу оргтехніку. Але пропозицію евакуюватися відхилив, пояснивши своє рішення потребою "доглядати за хворою бабусею". Та коли виш захопили рашисти й "призначили" туди своє керівництво, головний інженер добровільно з'явився до загарбників. Й перше, що зробив - особисто повіз колабораціоністське "начальство" та показав усі криївки з цінностями. За що падлюка й був негайно винагороджений посадою "проректора".

Діючий проректор ХДАЕУ Сергій Незнамов (нині в евакуації) досі не може отямитися від вчинку свого колеги: "Павло Норок влаштував у виші якесь "свято мародерства". Зі сховища він забрав понад сімдесят тонн соняшнику минулорічного врожаю. Тепер дістався до твердопаливної котельні, яка обігрівала навчальний корпус і коштувала бюджету майже три мільйони гривень. Під керівництвом Павла Норока її безжально ріжуть на метал, пояснюючи тим, що Херсон нині став "російським містом", а в росії газ буде дешевий - потреби в такій котельні буцімто більше немає".

Ректорат Херсонського державного аграрно-економічного університету, релокованого до Кропивницького, вже звернувся до Національної поліції та СБУ із заявами про цинічне розкрадання майна у виші та щодо одного з головних його "натхненників". До речі, у мирний час 30-річний Павло Норок ніде й ніколи не висловлював проросійських поглядів - колеги не сумнівалися, що він є українським патріотом. Та, напевне, пристрасної любові до "русского міра" фейковий проректор і не відчуває: натомість задовольняє палку пристрасть до набивання кишень за рахунок банального грабунку. Треба ж мати щось напохваті, коли після визволення Херсона доведеться тікати до росії.