Початок нового навчального року в Херсонському державному університеті стартував на Івано-Франківщині. Своїми аудиторіями, науковими лабораторіями й іншими матеріально-технічними ресурсами поділився

Прикарпатський національний університет. Про реалізацію освітнього процесу та співпрацю двох потужних вишів розповіли ректори в режимі онлайн під час педагогічної конференції «Освіта, освітяни Херсонщини — незламні у війні».

«Через тимчасову окупацію довелося перенести всі необхідні для функціонування вишу бізнес-процеси на підконтрольну Україні територію, — зазначив ректор Херсонського держуніверситету Олександр Співаковський. —

Підставив дружнє плече допомоги колектив Прикарпатського національного університету. Завдяки цій освітній колаборації вдалося успішно завершити навчальний процес, провести вступну кампанію. Наші викладачі та студенти можуть проживати в гуртожитках ПНУ. Завдяки сучасним технологіям є можливість проводити заняття синхронно та асинхронно. Тож повністю забезпечуємо весь освітній процес».

Ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда наголосив на важливості підготовки платформи для бездоганного функціонування ХДУ. У планах — створення спільних стартапів, проектів та їх успішна реалізація.

"Обидва університети є класичними, і завдяки цьому реалізуються програми внутрішньої мобільності. Вони стануть корисними для всіх викладачів та студентів. Ми доповнюємо один одного", — наводять слова Олександра Співаковського на сайті ХДУ.

У своєю чергу в прес-службі ПНУ інформують, що Прикарпатський університет посідає друге місце серед закладів вищої освіти України в міжнародному рейтингу SciMago Institutions Rankings 2022, складовими якого є наукові результати, інноваційна та соціальна діяльність. ПНУ займає 10-те місце в рейтингу вітчизняних вишів за показниками міжнародної наукометричної бази даних Scopus та 12-те місце в Webometrics Ranking of World Universities. ПНУ впродовж кількох років поспіль перебуває у списку ТОП-10 кращих класичних університетів України, в ТОП-10 кращих закладів вищої освіти країни та є лідером рейтингу вишів Івано-Франківщини.

«Наша місія, наші основні орієнтири спрямовані на освіту, науку і регіон. Ця тріада дає змогу нам говорити нині про те, що університет є каталізатором багатьох змін на Івано-Франківщині. Радіємо, що Прикарпаття на деякий час стало домівкою для наших друзів з Херсона, переконаний, що наша співпраця буде плідною і наблизить спільну Перемогу», — наголосив Ігор Євгенович.

Як зазначають на сайті ХДУ, проведення конференції мало на меті надіслати потужний сигнал жителям тимчасово окупованої Херсонщини про те, що освітяни міцно тримають свій фронт і в надскладних умовах, коли немає зв'язку, гуманітарних коридорів, під постійним тиском окупантів на педагогічних працівників та їхніх батьків херсонська освіта залишається збереженою.

Івано-Франківська область.

На знімку: ректори Олександр Співаковський та Ігор Цепенда запевнили в співпраці.

Фото прес-служби ПНУ.