Влада Донеччини збирається за два роки збільшити обсяг прямих іноземних інвестицій на два мільярди доларів. Про це заявив голова обласної державної адміністрації Андрій Шишацький під час спільного засідання комітету реформ та ради інвесторів області.
Загалом за останні 17 років в області залучили три мільярди прямих іноземних інвестицій. «У нас капітал складається з «старих» грошей, тобто коштів, прив’язаних до ресурсів. Завдання влади та бізнесу — не дати, щоб область пішла шляхом деіндустріалізації. Старе має відмирати, а нове — створюватися», — закликав очільник області.
Водночас аналіз структури інвестицій свідчить скоріше не про привабливість регіону, а про кругообіг грошей. За всі роки найбільший внесок — 54 відсотки від загального обсягу інвестицій, або 1,8 мільярда доларів — зробили нерезиденти з Кіпру. А обсяг прямих інвестицій з області в економіку інших країн станом на 1 жовтня цього року становить 5,4 мільярда доларів. Майже всю суму — 98,4 відсотка — скеровано в економіку Кіпру, який вважається «податковим раєм» для українського бізнесу.
Донецька область.