Лисичани, креміняни, старобільчани, які вимушено виїхали на Київщину, Волинь, Львівщину, Хмельниччину та в інші регіони, виступили із засудженням свавілля, яке влаштували російські загарбники в окупованих громадах Луганщини.

«Російський «референдум» — йди слідом за своїм кораблем!», «Ми кажемо «Ні!» фашистському референдуму у Кремінній!», «Ми віримо в перемогу ЗСУ!», — під такими гаслами мешканці Кремінської громади, які тимчасово проживають у Луцьку, долучилися до акції на підтримку української Луганщини.

Переселенці із Лисичанська, котрі зараз мешкають у модульному містечку в Обухівському районі на Київщині, під час проведеної акції наголосили: «Лисичанськ — це Україна», «Проти референдуму», «Луганщина — не росія».

Луганчани із числа ВПО, що знайшли прихисток у Львові та Хмельницькому, також висловили свою позицію неприйняття й протесту щодо так званого «референдуму». Багато жителів Луганщини ще з минулого тижня виходили на площі та вулиці Дніпра, Рівного, Бердичева та інших міст.

Протест і обурення патріотів Української Луганщини діями за-гарбників дедалі міцнішають на тлі заяв роспропагандистів про майже «стовідсоткову явку» на псевдореферендумі ще до заключного дня неволевиявлення. Але «стовідсотковий «одобрямс», про який брешуть окупанти у кращих радянських традиціях, — це ніщо порівняно зі справжнім волевиявленням свідомих громадян краю. Адже сотні тисяч луганчан уже заявили про своє вільне прагнення жити саме в Українській державі, виїхавши на підконтрольну територію країни. Перебуваючи в безпечних регіонах України і за кордоном, більшість жителів Луганщини заявили про неприйнятність беззаконня, що панує на тимчасово окупованих територіях.

Луганська область.

На знімках: під час акцій луганчан проти проведення псевдореферендуму.

Фото Луганської ОВА.