Віра Притуляк, отець Володимир Романович, Оксана Савчук, Оксана Лісовська, отець Федір Мороз.

Згуртованість задля Перемоги вражає! Лише кілька днів тому депутатка Калуської міської ради та волонтерка ГО «Єврокарпатська ініціатива» Оксана Савчук оголосила через соціальні мережі збір на вареники для бійців, як невдовзі їх наліпили аж сорок відерець.

Бійцям Калуського батальйону територіальної оборони цю смакоту доправив військовий капелан отець Федір Мороз. Священик — так само депутат Калуської міськради та волонтер цієї громадської організації. Заодно з іншими активістами доправили й автомобіль, дві пічки-«буржуйки» та багато іншого, вкрай необхідного на фронті.

«Ліпили вареники з картоплі минулої неділі на кухні Калуського ліцею № 6, — розповіла Оксана Савчук. — Директорка закладу Віра Притуляк забезпечила необхідні умови, а наші калуські господині принесли яйця і смалець та пластикові відерця. Дякуємо кожному, хто робить важливу справу в тилу для фронту і нашого майбутнього. Працюємо задля єдиної мети — мирного життя на своїй Богом даній землі. Щодня наближаємо нашу Перемогу».

Священик Федір Мороз ще в 2016 році ніс капеланську службу в зоні АТО, нагороджений орденом святого Архистратига Михаїла. Як настоятель має авторитет серед вірян, які завжди відгукуються на потреби фронту. Зрештою, у Калуській територіальній громаді загалом узяли під опіку батальйон територіальної оборони. Приміром, цього разу одну пічку-«буржуйку» придбала калуська мережа КІМ, ще одну виготовили місцеві майстри.

У громаді оперативно склалися й на автомобіль, коли дізналися, що бійці ТРО із села Пійла втратили засоби для пересування: обстрілами знищено їхні буси й машини.

ТОВ «Гудвеллі Україна» так само активно допомагає фронту. Підприємство орендує землі в кількох громадах, тож завжди відгукується на соціальні потреби. Від початку війни передали не одне порося для виготовлення м’ясних консервів. Готують їх, зокрема, і в селі Пійло, де до посильної роботи долучаються й діти.

Дитяча участь у формуванні посилок на фронт неоціненна. Вони виготовляють маленькі патріотичні сувеніри, пишуть листи і навіть малюють ікони. Місцевий юний іконописець Юлія Багринівська каже, що вкладає в ці образочки часточку своєї душі. Нехай усі ці обереги захищають і зігрівають наших бійців.

Івано-Франківська область.


Автомобіль перед відправленням на фронт освятили.

Фото надано Оксаною Савчук.