На Івано-Франківщині вчергове продемонстрували неабияку підтримку Збройних Сил та організацію суспільства задля Перемоги. З ініціативи голови ОВА Світлани Онищук в області відбувся благодійний аукціон. Усі представлені на ньому 53 лоти реалізовано, завдяки чому вдалося виручити понад три мільйони гривень. Кошти переказують на потреби 102-ї бригади територіальної оборони ЗСУ, зокрема, на придбання зимового одягу і приладів.

«Лоти вдалося зібрати за лічені дні, — повідомила на відкритті аукціону Світлана Онищук. — Об’єднуємося заради підтримки прикарпатських військових, які воюють на передових позиціях у зоні проведення бойових дій. Завдяки бійцям щодня визволяємо нові території України, окуповані російським агресором. Міжнародна спільнота, громадські організації, волонтери та місцеві підприємці так само щодня наближають нашу Перемогу».

Аукціон привернув загальну увагу представників духовенства, влади, депутатського корпусу, бізнесу, освітян, відомих культурних діячів. Хтось із них стежив за рухом своїх лотів, інші придбали обраний предмет: унікальні антикварні речі, рідкісні книжки — як от Кобзар найменшого із відомих форматів, твори живопису та ексклюзивні мистецькі роботи. До заходу долучилися й мешканці інших країн, а перед його початком на благодійні рахунки надійшло 300 тисяч гривень.

Як інформують у прес-службі ОВА, картину «Портрет Любачевського» за результатами торгів придбали за 500 тисяч гривень, аудіозапис спогадів ідеолога і провідника ОУН Ярослава Стецька — за 80 тисяч гривень, «Кобзар» розміром 6х9 см — за 50 тисяч гривень.

Світлана Онищук підсумувала, що такі аукціони триватимуть, адже є зацікавленість і підтримка жителів Прикарпаття та наших співвітчизників з-за кордону. Водночас пригадалася практика відродження Великої Британії, Німеччини та інших країн після Другої світової війни, коли заможні мешканці цих держав віддавали на відбудову міст і сіл свої заощадження, ювелірні прикраси тощо. А найбільше докладалися власною працею. Це додає впевненості, що після першого кроку —

Перемоги ЗСУ над ворогом — так само спільними зусиллями відбудуємо Українську державу.

Вл. інф.

Івано-Франківська область.

На знімку: учасники заходу.

Фото прес-служби ОВА.