Цими днями «едельвейси» отримали вітання від бойових побратимів, волонтерів, акторів, представників влади й правоохоронних органів, державних структур та депутатського корпусу Верховної Ради.

Виповнюється сім років від часу формування 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади із базуванням у місті Коломия на Івано-Франківщині. Створений у 2015-му підрозділ ЗСУ за цей час став місцем гарту воїнів у бойових умовах та прикладом стійкості й мужності. Недарма гасло «едельвейсів» — «Зі щитом або на щиті!» Тобто — до Перемоги!

Вітаючи особовий склад бригади із річницею, перший командир 10-ї ОГШБр Василь Зубанич зазначив, що всі ці важкі роки особовий склад з гідністю виконує поставлені завдання.

Нинішній командир бригади Михайло Сидоренко у вітанні бойовим побратимам так само підкреслив потужний бойовий шлях формування. Та разом із Василем Зубаничем висловив подяку кожному із бійців, побажав якомога скорішої

Перемоги, повернення до своїх сімей, батьків, мирного неба і процвітання «Едельвейсу».

«Найкраще про вас свідчать досягнення — під час проведення АТО/ООС і донині, — акцентує у вітальному слові міністр оборони Олексій Резніков. — Від початку війни ви тримаєте лінію оборони чи не по всьому фронту, долучилися до визволення від окупації Київщини. Зупинити вас вороги не зуміли, і вже невдовзі ви боронили українську землю у Харківській та Донецькій областях, де загарбники отримали від вас на горіхи. За сім місяців війни ви впевнено просувалися вперед і відвойовували території, визволяли наших громадян від російського агресора, знищили майже 200 одиниць бойової ворожої техніки і відправили в пекло понад 500 окупантів. Тепер задля Перемоги мужньо продовжуєте гнати ворога, за що вам подяка від усього українського народу».

«Ваша бригада народилася під час війни, — зазначив у вітальному слові Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. — На сторожі суверенітету бійці пройшли найгарячіші точки: Бахмут, Сєвєродонецьк. Тепер пишете не тільки свою історію, а історію країни, новітню історію світу. Сила військового духу «едельвейсів» витримує найважчі виклики — як ця гірська квітка витримує виклики вітру, височінь. Ви такі ж міцні — завжди зі щитом, перші на вершині. Бажаю розгромити ворога та після Перемоги повернутися в рідні Карпати».

За цим святковим для бригади днем так само стоять бійці, які полягли в боях за Україну. Командування 10-ї ОГШБр прийняло рішення виплатити сім’ям полеглих воїнів «десятки» додаткову фінансову допомогу.

Незламні «едельвейси» кожного дня, перебуваючи під обстрілами, продовжують якісно виконувати свою роботу з ліквідації ворогів. Точність пострілів не залишає окупантам жодного шансу. Стримують. Захищають. Витісняють. Кажуть бійці, що дістануть окупанта в кожній шпаринці!

Івано-Франківська область.


На бойовому посту.

Фото прес-служби 10-ї ОГШБр.