Відомий арт-об’єкт «Дари Херсонщини» у вигляді цієї солодкої ягоди, тільки з металу, стоїть поряд з автотрасою, між селищем Нововоронцовка та селом Осокорівка на Херсонщині. До війни туристи просто обожнювали біля нього фотографуватися, і їм на втіху пам’ятний знак вцілів навіть у горнилі бойових дій. Хоча російські загарбники облаштували тут свої позиції. Та вони не допомогли: воїни із 129-ї бригади тероборони вибили їх звідти «з тріском», і окопи та доти не врятували. Тож на знак Перемоги тут і за-кріпили синьо-жовтий прапор.

Ще одна прикмета успіхів наших оборонців: колабораціоністські пабліки на Херсонщині змінили тон. Якщо лише за кілька днів до активізації контрнаступу ЗСУ вони повідомляли тільки про захмарні буцімто втрати українських армійців та про надійність оборони військ РФ, то тепер, схоже, засумнівалися в тому, що самі й «проповідують». Зо-
крема, спікер фейкової військово-цивільної адміністрації краю, знаний провокатор Кіріл Стрємоусов у своєму виступі на тлі побитого ракетними ударами Антонівського моста через Дніпро сформулював смішне твердження так: «На херсонському напрямі, ХОЧ ЯК ДИВНО, все під контролем». Коментарі, як то кажуть, зайві.

Фото з відкритих джерел.