Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. Відповідно, ще 12 жовтня ввечері у Києві, області та всьому центральному регіоні не застосовувалися диспетчерські обмеження, з 19.55 були зняті обмеження у північно-східних областях нашої держави.

«Разом ми вистояли у, напевно, найбільшій ракетній атаці на енергетичну інфраструктуру в історії. Продовжуємо підвищувати надійність роботи наших мереж. Чи запроваджуватимуться обмеження надалі, залежить насамперед від того, чи не буде нових обстрілів та руйнувань», — додав Володимир Кудрицький та закликав зменшити споживання в періоди пікового навантаження в енергосистемі: вранці з 8-ї до 11-ї та ввечері з 17-ї до 23-ї години.

«Ракетні атаки підштовхують нас до того, щоб виробити звичку до відповідального споживання електроенергії та газу. Тому ми, як і раніше, рекомендуємо, за можливості, перенести користування потужними електроприладами на нічні години, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий. Це допоможе нам стабілізувати енергосистему і безпечно пройти опалювальний сезон цієї зими», — зазначив голова правління НЕК «Укренерго».