Згідно з підписаним ректорами меморандумом ці девайси нададуть здобувачам вищої освіти та викладачам, задіяним у міжнародній програмі академічної мобільності. Окрім цього, виш у Кілі виділив одноразові стипендії по 600 євро для шістдесяти студентів ХДАЕУ, надавши право розподіляти їх за персоналіями своїм українським колегам. Таке рішення вже прийняли: у підсумку кошти отримають ті юнаки та дівчата, котрі досягли визначних успіхів у навчанні та науковій діяльності, а також сироти.

Ректор Херсонського державного аграрно-економічного університету, професор Юрій Кирилов додає: до Кілю ще й запросили на стажування групу викладачів ХДАЕУ. Зі свого боку викладачі з Кільського університету читатимуть лекції та проводитимуть лабораторні заняття у аграрному виші онлайн. Їм цікава ще й участь у спільних наукових проектах -- насамперед  у царині фундаментальних досліджень.

Наразі релокований виш працює дистанційно, і успішно завершив цьогорічну вступну кампанію -- студентів-"бюджетників" у ньому навіть побільшало. Через це за вересень у ХДАЕУ виник борг з виплати стипендій у майже 200 тисяч гривень. Але вже у жовтні Міністерство освіти і науки України оперативно його відшкодувало, поповнивши стипендіальний фонд потрібною сумою.