Про це інформує Міністерство енергетики України на своїй сторінці в Фейсбуці.

Ремонтні бригади невтомно та швидко відновлюють пошкоджену ворогом енергетичну інфраструктуру. Але ми маємо бути готові до всіх чергових спроб ворога атакувати енергосистему.

Наша сила - в готовності до складних ситуацій.

Через можливі подальші російські обстріли енергетичної інфраструктури маємо бути готові до тимчасових обмежень електропостачання.

Просимо кожну родину потурбуватись про запас необхідних речей та приладів, що допоможуть зробити комфортнішим очікування, поки енергетики відновлюватимуть пошкоджену чи зруйновану росіянами енергетичну інфраструктуру.

Нагадаємо

Кілька годин тому міністр енергетики України Герман Галущенко звернувся до українців.

"...Росіяни вдалися до обстрілів енергетичної інфраструктури в Дніпропетровській, Сумській областях та в місті Києві.

Знову знеструмлені і побутові споживачі, і промислові підприємства.

Знову знеструмлена і працює на дизель-генераторах Запорізька атомна електростанція. Адже пошкоджено підстанцію, з якої живилась єдина лінія, що поєднує ЗАЕС з українською енергосистемою.

Росіянам виявилось мало розбивати лише саму лінію, аби знеструмлювати атомну станцію. Тепер вони випробовують нашу здатність швидко відновлювати електропідстанції.

Такий ядерний шантаж країни-терориста не має залишитись без відповіді світової спільноти! Україна потребує захисту неба над своїми енергетичними об'єктами!

Звертаюсь до всіх українців: будь ласка, зменшіть споживання електроенергії протягом дня, а особливо у години вечірнього піку - ?з 17.00? до 23.00. Це допоможе відновити та підтримувати стабільність енергосистеми, яку так намагаються зруйнувати росіяни".

"Голос України".