Про це інформує прес-служба Системного оператора ОЕС України, адміністратора комобліку та розрахунків на ринку електроенергії - НЕК "Укренерго".

Упродовж шести днів, після терористичної атаки агресора на наші електромережі, диспетчерський центр "Укренерго" не застосовував примусових відключень електроенергії у вечірній пік споживання.

Один із факторів, який допоміг досягти такого результату, - ввечері багато українців свідомо економили електроенергію, йдеться у повідомленні.

Так, у понеділок відзначилися кияни - в вечірні години вони спожили електроенергії на 10% менше, ніж у неділю, хоча зазвичай у робочі дні споживання традиційно є вищим, ніж у вихідні. Така ж тенденція є і у мешканців Київської області, які знизили споживання майже на 7% відносно неділі. У вівторок споживання всього Київського регіону залишилося майже на тому ж рівні, за що ми дуже вдячні мешканцям Київщини.

Загалом у центральному регіоні пікове споживання було на 3% нижче, ніж у звичайний осінній день.

Водночас на заході України споживання зросло на 5%, а порівняно із звичайним осіннім днем - на 8%. Південь продовжував попередню тенденцію, споживаючи ввечері на 3% більше.

Щодня зима стає дедалі ближче. Традиційно о цій порі зростатиме і споживання електроенергії. Щоб успішно пройти опалювальний період, українцям слід пам'ятати: від того, наскільки розумно і ощадливо вони ставляться до споживання електрики вранці та ввечері, напряму залежить, чи будуть примусові обмеження споживачів. Також свідомо обмежуючи власне споживання, ви допомагаєте енергетикам виконувати свою роботу: балансувати енергосистему та відновлювати пошкоджені ворогом мережі.

За матеріалами прес-служби НЕК "Укренерго".

Фото зі сторінки "Укренерго" у Фейсбуці.