Про це інформує прес-служба системного оператора ОЕС України, адміністратора комобліку та розрахунків на ринку електроенергії НЕК "Укренерго".

"Ми маємо прожити його із дуже економним споживанням електроенергії", - йдеться у повідомленні.

Українські енергетики нагадують, що постійні ракетні обстріли ворога руйнують енергетичну інфраструктуру країни. Тож енергетикам потрібен час для її відновлення.

Водночас на вулиці стає холодніше, що традиційно спонукає нас споживати більше електроенергії. Але нині нам треба дуже свідомо та ощадливо підійти до споживання енергоресурсу, щоб пройти наступну зиму якомога краще.

Сьогодні з 7.00 до 22.00 в Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання. Коли відключать саме вашу вулицю - визначає ваш оператор розподільчих мереж (обленерго), зауважує системний оператор ОЕС України.

НЕК "Укренерго" нагадує, що оператори розподільчих мереж (обленерго) повідомляють споживачам про можливі відключення через свої сайти. Вони можуть це робити у стрічках новин або у спеціально відведеному для цих повідомлень розділі. Також деякі з них роблять це у "особистих кабінетах" споживача або через чат-боти різних месенджерів.

Посилання на сайти всіх операторів розподільчих мереж (обленерго) можна подивитися на окремій сторінці Міністерства енергетики: https://bit.ly/3ViLsMQ або mev.gov.ua/storinka/kontakty-postachalnykiv.

Тим часом Міністерство енергетики України, на додачу до сказаного вище, закликає споживачів заздалегідь подбати про заряджені телефони, зарядні пристрої, запас води та їжі, що не потребує приготування, ліхтарики і батарейки до них, аптечку з необхідними на цей період часу ліками.

Водночас і представники влади на місцях звертаються до споживачів з проханням не бути байдужими і допомогти енергетикам.

Так, заступник голови КМДА Петро Пантелеєв зі своєї сторінки у Фейбуці звернувся до киян з таким:

"...Ситуація з електропостачанням після масованих російських атак залишається складною.

Міська влада звертається до всіх жителів столиці з наполегливим проханням сьогодні, 20 жовтня, максимально скоротити електроспоживання в пікові години навантаження на систему - зранку з 7.00 до 23.00 вечора. Не вмикайте потужні електроприлади - мікрохвильові печі, електрочайники, кондиціонери, електрообігрівачі тощо".

Заступник голови КМДА нагадав киянам, що відсьогодні у столиці стартує опалювальний сезон. Тож адміністрація міста враховує погодні умови та необхідність економити електроенергію.

"Навіть невеличка економія та зниження електроспоживання на рівні окремої квартири допоможуть стабілізувати роботу національної енергосистеми", - підкреслив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

"Дякуємо за розуміння і готовність спільно протистояти ворогові на енергетичному фронті!" - кажуть українські енергетики.

"Вистоїмо! Переможемо!" - підсумовують українські споживачі.

За матеріалами прес-служб "Укренерго", Міненерго та КМДА.

Ілюстративні матеріали прес-служб "Укренерго", Міненерго та КМДА.