Про це інформує НЕК «Укренерго» на сторінці відомства в Фейсбуці.

Вони дбають про те, щоб таке потрібне нині обладнання було доставлено якнайшвидше. Співробітники різних європейських операторів системи передачі (ОСП) передають через український кордон обладнання для "Укренерго" (на знімках).

"Одна з останніх партій такої допомоги надійшла від бельгійського ОСП Elia. Бельгійські колеги надали нові генератори, ізолятори для повітряних ліній електропередачі, провід та муфти для їх з'єднання загальною вартістю декілька сотень тисяч євро. Співробітник Elia Герт Борлоо разом із представниками виробника одного із типів генераторів (на знімку).

Перша допомога надійшла у березні від польського системного оператора PSE (величезна подяка Ada Konczalska та Jacek Jaskot), який наприкінці травня надав нам трансформаторне обладнання, у тому числі з власного аварійного запасу. Крім цього польські колеги спеціально для "Укренерго" замовили та оплатили виготовлення 70 км проводу, який сьогодні вже використовують наші ремонтники", - йдеться у повідомленні НЕК "Укренерго".

У липні один із найбільших німецьких ОСП Amprion передав нам два генератори для наших підстанцій. Співробітник Amprion, українець Віталій Круш, використав частину своєї відпустки для доставки цього обладнання до українського кордону. На знімку він разом із працівниками "Укренерго" тримає український прапор.

Також обладнання для "Укренерго" надали ще один німецький системний оператор 50Hertz (щиро вдячні Markus Recker) та італійський Terna (дякуємо Alessandro Spaziani та Stefano Pietrosante). Нині очікується різне устаткування від інших ОСП та міжнародних партнерів.

"Допомога європейських колег дуже нас розчулює і надихає, - запевняють українські енергетики. - Системні оператори як ніхто розуміють важливість і складність швидкого відновлення інфраструктури в Україні. Кожен внесок у те, щоб наші мобільні ремонтні бригади могли якнайшвидше відновлювати пошкоджені мережі, замінювати зруйновані ворожими ракетами трансформатори, ми дуже цінуємо. Це неймовірне відчуття - розуміти, що ми не одні та європейські колеги допомагають нам протистояти ворогу на енергетичному фронті.

Дякуємо колеги. Коли ми поспішаємо за саперами якнайшвидше розпочати відновлення після обстрілів, ми пам?ятаємо, що в швидкості нашої роботи є частка вашої допомоги", - запевняють фахівці НЕК "Укренерго".

"Голос України".

Фото зі сторінки НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.