Уже протягом кількох місяців фахівці МКП «Миколаївводоканал» активно готуються до опалювального сезону. Щоденно вони проводять профілактичний огляд насосних станцій, очисних споруд, поточний ремонт мереж, камер, колодязів, запірної арматури.

Адже, якщо вчасно не перевірити роботу газових та електричних котлів, всієї системи опалення, то є ризик замерзання системи водопостачання, і в результаті містяни залишаються без води та справної каналізації.

До речі, в машинних залах, де цілодобово працюють насосні агрегати та подають воду чи стоки, температура повинна бути не нижче 12 градусів тепла. До того ж у будь-якому випадку, в період зниження температури, без аварійних ситуацій не обходиться.

«На жаль, ми вимушені централізовано подавати містянам жахливу за якістю воду, — зазначає генеральний директор МКП «Миколаївводоканал» Борис Дуденко. — Також ми готуємося до ще більшої кількості аварій. Адже мережі водопровідно-каналізаційного господарства було прокладено у 60—80-х роках минулого століття, а тому на сьогодні ще однієї великою проблемою є їх зношення. Під час зниження температури тиск ґрунту, як завжди, спричинить проривання труб».

Солону технічну воду подають миколаївцям вимушено. Адже, як ми вже писали раніше, з 12 квітня нормальне водопостачання в місті припинено через пошкодження російськими окупантами водогону на межі Херсонської та Миколаївської областей.

Окрім перевірки виробничих підрозділів, ведеться ще й активна закупівля матеріалів для ліквідації аварій і для того, щоби мережі міста змогли успішно витримати цей зимовий період. «В минулому опалювальному сезоні виробничі підрозділи підприємства спожили понад 482 тисячі кВт-год електроенергії та 229 тисяч куб. м газу. На загальну суму більше десяти мільйонів гривень, — розповідає Борис Дуденко. — Тож без фінансової підтримки миколаївців, без вчасно сплачених рахунків за отримані комунальні послуги з кожним роком стає дедалі важче забезпечувати місто водою та справною каналізацією».

Саме від оплати за комунальні послуги залежить безперебійне водопостачання/водовідведення. Ці кошти дозволяють працівникам МКП «Миколаївводоканал» проводити ремонт мереж, придбати паливо та запчастини для спеціальної техніки, насосні агрегати для заміни. Підприємство закликає містян сплачувати за спожиту воду та водовідведення.

Миколаїв.

Фото прес-служби МКП «Миколаївводоканал».