Насамперед слід зазначити, що рішення про встановлення на території Мукачівського історичного музею, на замку "Паланок", малого Державного герба України схвалено виконавчим комітетом міської ради 13 жовтня.

"Сьогодні на знаковому для нашої громади та всього Закарпаття місці, на території замку "Паланок", на честь наших захисників та захисниць встановили наш національний символ, малий Державний герб України - тризуб", - зазначив на відкритті мукачівський міський голова Андрій Балога.

Далі посадовець нагадав, що нині твориться історія нової України, а друзі й вороги нашої держави мають знати, що "Україна єдина, як ніколи, а українці від сходу до заходу стають лише сильнішими та боротимуться за Україну до кінця, до перемоги".

В урочистостях взяли також участь: заступники голови Закарпатської облради Василь Дем'янчук і Андріана Сушко та депутати облради Ольга Олексик, Петро Добромільський, Володимир Паульо, Микола Сличко, Євген Мешко, Марія Сігетій, керівництво Мукачева та представники органів місцевого самоврядування різних рівнів.

А виконувач повноважень голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета зазначив: "Дуже добре, що ми у себе в Україні вже навчилися цінувати та поважати свої символи і свою державу. А також - любити її до останнього подиху чи до глибини власної кишені. Маю на увазі тих, хто фінансово допомагає воїнам на фронті".

Усі промовці висловлювали впевненість, що Україна у цій війні переможе!

Фото прес-служби міської і обласної ради.