Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю агентству Bloomberg. «Ми дуже чітко й прямо повідомили про це росіян, включно з президентом путіним», — зокрема наголосив глава Держдепу. Він висловив переконання, що заяви кремля про підготовку українською стороною так званої брудної бомби є «черговою вигадкою», і нагадав, що й раніше росія звинувачувала інших у тому, що готується зробити сама. Такі дії Ентоні Блінкен назвав «безвідповідальними».

Французька прем’єрка Елізабет Борн також назвала неправдоподібними заяви російського міноборони про те, що Україна може застосувати «брудну бомбу». «Це ніщо інше, як чергова брехня москви для легітимізації ескалації», — заявила прем’єр-міністр Франції Елізабет Борн, виступаючи 26 жовтня в Сенаті під час дебатів, присвячених війні в Україні.

Вона наголосила, що росії доведеться відповісти за варварське порушення законів війни в Україні. «Щоразу, коли українські війська відвойовують територію у російських військ, вони виявляють масові вбивства або масові поховання, як у Бучі навесні й зовсім недавно в Ізюмі. Це шокуючі, огидні, жахливі дії. Це варварські порушення законів війни, і росія має відповісти за них», — заявила Борн.

росія не надала жодних доказів на підтвердження своїх заяв про те, що Україна нібито створила «брудну бомбу». Про це сказав під час брифінгу заступник постпреда Великої Британії при ООН Джеймс Каріукі. Раніше рф ініціювала засідання Радбезу ООН, щоб «обговорити це питання». Джеймс Каріукі назвав слова російської сторони «очевидно брехливими звинуваченнями», повідомляє Reuters. «Це лише забирає наш час. Це чиста російська дезінформація, яку ми бачили багато разів раніше, і вона має припинитися», — додав він.

Фото із сайту Радіо Свобода.