У правоохоронців – болісна втрата. Під час виконання своєї небезпечної, але дуже важливої роботи загинув начальник вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції Херсонщини, полковник Олександр Козюра. Разом із групою своїх підлеглих він розміновував лісосмугу біля села Білоусове звільненої нещодавно Великоолександрівської громади, що її загарбники РФ протягом місяців окупації сильно засмітили смертоносним залізяччям. Але один з вибуховим пристроїв спрацював, і 42-річний офіцер загинув від отриманих поранень. Врятувати його життя, на жаль, не вдалося.

«На деокупованих територіях Таврії нині працюють кілька груп наших вибухотехніків. Роботи вистачає всім, і її дуже багато. За якийсь день роботи набирається з половину вантажівки протитанкових мін, не кажучи вже про інші види боєприпасів», – поділився із власкором «Голосу України» виконувач обов’язків начальника відділу комунікацій ГУНП Херсонщини Андрій Кований. 

У начальника вибухотехнічної служби поліції Херсонщини Олександра Козюри залишилася дружина й двоє синочків шкільного віку. Наразі вони перебувають за кордоном як вимушені переселенці. Поховати полковника у рідному Херсоні не зможуть – там досі хазяйнують російські загарбники.

Херсонська область.