Лікарі обговорюють широке коло питань і здобутки в різних галузях: сімейна медицина в час COVID-19 та війни, стоматологія, щелепно-лицьова хірургія, неврологія, нейрохірургія, психіатрія, психотерапія, організація охорони здоров’я, громадське здоров’я, медична освіта, загальна хірургія, онкологія, трансплантологія, онкогематологія, пластична хірургія, медична реабілітація, мультидисциплінарний підхід тощо.

Обговорюються також реалії та перспективи розвитку лікарських товариств у світі, професійна автономія та лікарське самоврядування і загрози й шляхи подолання епідемічних загроз у воєнний період.

У програмі конгресу — виступи відомих лікарів про нинішні наукові здобутки і сучасні інноваційні технології у медицині.

«Зважаючи на рівень заходу та запрошених гостей з Європи, Сполучених Штатів Америки та інших країн, для нас дуже престижно і важливо, що ви обрали місцем проведення вже 19-го за ліком конгресу лікарських товариств саме Закарпаття, — звернувся до учасників конгресу заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук. — Також, враховуючи той факт, що в Україні триває війна і спостерігається значне збільшення навантаження на медицину через численні поранення військових і цивільного населення, передовий досвід, яким ви поділитеся на цьому заході, для нас є особливо цінним».

Ужгород.

Фото із сайту Закарпаття онлайн.