Начальник Закарпатської облвійськадміністрації Віктор Микита, виконувач повноважень голови обласної ради Андрій Шекета та голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Сергій Крук прийняли документ про наміри з кількох питань. Серед них — сприяння окремим підрозділам ДСНС, забезпечення потреб цивільного захисту Закарпатської області авіаційними силами і засобами ДСНС України, проведення консультаційних зустрічей тощо.

Відтак Сергій Крук провів окрему зустріч з виконувачем повноважень голови облради Андрієм Шекетою, керівником обласного управління ДСНС Романом Гудаком та обласним депутатом, екс-керівником обласного управління ДСНС Мирославом Щербеєм щодо поточної обстановки в області та актуального стану функціонування обласного управління ДСНС, інформують в облраді. Було також окреслено можливі напрями подальшої співпраці.

Під час робочої поїздки до Ужгорода очільника ДСНС України також обговорено створення на території Закарпаття європейського хабу з пожежогасіння й авіаційного забезпечення цивільного захисту, щоб інтегрувати таку структуру у систему Механізму цивільного захисту Євросоюзу.

Хаб, за попередніми розрахунками фахівців, дасть змогу розширити інфраструктуру авіаційного загону рятувальників, залучити майже 500 млн грн державних інвестицій і донорської допомоги, розробити й реалізувати сучасну концепцію ефективної роботи служби не лише в межах Закарпаття, а й у Словаччині, Угорщині та Румунії, запустити санавіацію, вертолітні майданчики в гірській місцевості, нові та сучасні центри безпеки тощо.

Ужгород.

На знімку: документ підписали (справа наліво) Віктор Микита, Сергій Крук і Андрій Шекета.

Фото прес-служби Закарпатської обласної ради.