Тут окупанти з місцевими жителями вже не церемоняться: нікого виїжджати не вмовляють. «Російських військовослужбовців цікавить вулиця Нижня, бо вона найближча до берегової лінії. 

Окупанти ходять по садибах, і видивляються, чи вдома господарі, чи евакуювалися. Якщо хата порожня, перелазять через огорожу, виламують двері й заселяються з усіма своїми манатками. Але роблять хитро — у кожній будівлі розміщуються по три-чотири загарбники, аби на випадок обстрілу «Хаймарсами» втрати були менші, — ділиться враженнями один із містян, котрий був свідком захоплення нерухомості. — Якщо ж десь у хаті виявляють мирних жителів, то починаюь на них кричати, погрожувати, що обстріли ЗСУ от-от тут геть усе позносять, і дають день-два, аби збирали речі й виміталися, куди завгодно».

Аналогічну тактику рашисти використовують і по інших селах та містечках на лівобережжі. Для прикриття грабунків та захоплення чужої нерухомості гауляйтер окупованого регіону Володимир Сальдо видав «указ», згідно з яким евакуації підлягають усі населені пункти на узбережжі: від Каховського водосховища до Дніпровського лиману у 15-кілометровій зоні. Мовляв, людей відселяють заради їхньої ж безпеки, а після прибуття до расєї вони отримають усі блага: і по 100 тисяч рублів допомоги, і житлові сертифікати. Та коли вигнані з власних домівок люди опиняються десь у Генічеську чи в Криму, то раптом з'ясовують, що обіцяні гроші отримати вони можуть далеко не завжди.

Адже для цього потрібні паспорт громадянина рф і відкритий рахунок у російському банку. А більшість тих, кого відселили «добровільно-примусово», міняти громадянство не збиралися і просто чекали деокупації, не бажачюи кидати свої господарства. Тепер їх залишили і без того, що вони надбали протягом усього життя, і без перспектив на майбутнє. Просто порозпихували по оздоровницях без опалення й «забезпечили» їжею з гуманітарки два рази на день. І це знущання у пропагандистських пабліках та на путін-ТБ гордовито іменють «росія своїх не кидає»!