Івано-Франківщину 6 листопада відвідала віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Позаяк напередодні відзначали День працівників соціальної сфери, висока гостя побувала в кількох профільних закладах. Так само ознайомилася з умовами перебування внутрішньо переміщених осіб. У поїздці міністерку супроводжувала голова ОВА Світлана Онищук.

«Відвідали геріатричний пансіонат, — написала на своїй сторінці у Фейсбуці Ірина Верещук. — Там познайомилась із паном Олексієм (на знімку). Йому 95 років, воював в УПА, провів 10 років на засланні в Сибіру. Читав нам красиві українські вірші. Затятий життєлюб. Дай, Боже, здоров’я нашим старшим! Відвідали так само декілька місць компактного проживання переселенців у Коломиї. Привезли дитячий одяг, продуктові та постільні набори. Дякую коломийській громаді за гостинність до внутрішніх переселенців і турботу про гнаних війною людей, поки ЗСУ працюють на сході та півдні країни».

Опісля в Івано-Франківську відбулася нарада з народними депутатами від Прикарпаття, головами райвійськадміністрацій і тергромад, на якій обговорили пропозиції змін до постанов уряду задля максимального сприяння вимушеним переселенцям. У прес-службі ОВА повідомили, що Ірина Верещук так само мала зустріч із міжнародними організаціями, які активно допомагають долати труднощі від початку повномасштабної російської агресії.

«Надзвичайно приємно, що Ірина Верещук відзначила нашу область як зразкову в роботі із внутрішньо переміщеними людьми», — зазначила Світлана Онищук. — Працюємо в посиленому режимі, і це один із основних наших фронтів. Готуємося до нової хвилі прийому переселенців. Тож гостро стоїть питання будівництва модульних містечок, є потреба в генераторах та спеціальних медикаментах для вразливих верств населення. Сподіваємося, що меседж від віце-прем’єр-міністерки пришвидшить роботу міжнародників на Прикарпатті».

«Ірина Верещук відзначила, що всі процеси в області дуже злагоджені та організовані, — наголосила присутня на нараді народна депутатка Олена Вінтоняк. — Зокрема, забезпечено всі соціальні виплати та відбувається підготовка до прийому нової хвилі внутрішньо переміщених осіб. Особливо виокремили внесок міжнародних донорів. Водночас ішлося про необхідність скорочення термінів розгляду надання допомоги з-за кордону, особливо тієї, що стосується ремонту закладів для розміщення вимушених переселенців».

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби ОВА.