І її у Херсоні виявляють не лише чоловіки. Містяни схвально обговорюють вчинок простої продавчині у магазині напівфабрикатів на Таврійському житловому масиві, котра навідріз відмовилася відпустити щось місцевому колаборанту за його юдині рублі. А той наставив на працівницю камеру свого айфона, як зброю, і почав допитуватися, хто дав вказівку не приймати «законний платіжний засіб». Нічого не добившись, вихопив з холодильної камери пакунок з замороженими пельменями, й утік, не розрахувавшись.

Але цим зловмисник не вдовольнився: виклав запис конфлікту в магазині до соціальних мереж. Це був фактично донос, який наразив життя городянки на небезпеку. Адже тим комерсантам, хто не хоче приймати рублі, «нова влада» погрожує всілякими карами. Схибнутий від злості заступник гауляйтера Кіріло Стрємоусов, котрий утік до Генічеська і звідти «керує» Херсонщиною, добалакався до того, що за такі вчинки «винуватців» відправлятимуть за межі окупованої території без речей та грошей. Хоча багато хто з городян такому «покаранню», мабуть, тільки зрадів би.

А от крадія пельменів місцеві патріоти таки вирахували. Ним виявився знаний любитель «руского міра» Микола С-й, котрий і до того публічно агітував за окупантів, потрапивши до викривального сайту «База зрадників по Херсону і області». Учасники самодіяльного розслідування дізналися навіть, що покидьок мешкає в багатоповерхівці на проспекті 200-річчя Херсона, 21, і навідалися до нього в гості «для виховної бесіди». Але та бесіда, на жаль, не відбулася: любитель дармових пельменів устиг евакуюватися на лівобережжя Дніпра в компанії зі своєю дружиною Вікторією (такою самою колаборанткою) та іншим охвістям орків. Проте люди нічого не забули й не простили — тільки відклали розмову до повернення «клієнта» додому.