Привітати колектив вишу з цією знаменною датою прийшли народні депутати Сергій Кузьміних і Богдан Кицак, очільники Житомирської ОВА та обласної ради Віталій Бунечко і Володимир Федоренко, житомирський міський голова Сергій Сухомлин, заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня, випускники університету різних років, колеги з інших освітніх закладів регіону, партнери і стейкхолдери вишу та інші поважні гості.

Під час свята присутнім презентували стрічку з документальними кадрами про становлення і розвиток університету. Нині до його складу входять вісім факультетів, 42 кафедри та 85 філій на виробництві, 5 науково-інноваційних інститутів, 2 вищі навчальні заклади І—ІІ рівнів акредитації.

Тут готують фахівців за 32 освітніми програмами та спеціальностями. На базі університету функціонують Центр космічних технологій, Інформаційний центр ЄС, Центр дуальної освіти, а також Центр інтелектуальної власності, інноватики та управління проектами. До послуг студентів — комп’ютерний центр, еко-коворкінг, навчально-науковий центр екології та охорони навколишнього середовища, психологічний хаб, навчальний центр з автоматизації та роботизації «ITM Automation School». Крім того, у виші створено Центр розвитку громад «Smart community», лабораторію музеєзнавства «Мистецьке Полісся», ботанічний сад, дослідне поле, лабораторію тваринництва, сучасний спортивний комплекс, навчальну пасіку, центр кінології, музей ґрунтознавства, лабораторію аквакультури та інші структурні підрозділи. За приблизними підрахунками, за сто років роботи зі стін закладу вийшли майже 70 тисяч випускників.

Поліський національний університет — один з небагатьох закладів вищої освіти в Україні, який на практиці впроваджує унікальні космічні та геоінформаційні технології для вирішення питань безпеки та оборони, регіонального розвитку, а також закладає основи їх використання у лісовій галузі і для захисту національних інтересів. Університет успішно інтегрується в європейський дослідницький простір у галузі природничих наук та екології, активно співпрацює з міжнародними партнерами у багатьох країнах.

З перших днів вторгнення росії в Україну ПНУ сміливо прийняв виклики воєнного часу. У лавах ЗСУ зі зброєю в руках країну боронять багато студентів, випускників і викладачів закладу, зокрема й декан технологічного факультету Дмитро Кучер. У виші провадять активну волонтерську діяльність, допомагаючи армії, прикордонникам, рятувальникам, переселенцям, медичним закладам і громадам регіону, що постраждали від тимчасової окупації.

У рамках святкування викладачам університету вручили подяки від Житомирської ОВА й міського голови та відзнаки від Міністерства освіти і науки України. Відомий співак, почесний амбасадор Житомирщини Артем Кондратюк виконав гімн ПНУ, який створили до 100-річчя закладу. Також під час урочистостей презентували офіційний талісман університету, з яким визначилися напередодні вікового ювілею вишу. Ним став поліський вовк — гордий, кмітливий, сильний і рішучий. Скульптурні зображення поліських вовків віднині зустрічатимуть відвідувачів перед центральним корпусом Поліського національного університету.

Житомирська область.

Фото з сайту Поліського національного університету.