Про це інформує системний оператор ОЕС України, адміністратор комобліку та розрахунків на ринку електроенергії НЕК "Укренерго".

Зокрема йдеться про м. Київ, Київську, Чернігівську, Черкаську, Житомирську, Сумську, Харківську, Полтавську та Донецьку області, де застосовуються планові, а іноді й аварійні відключення.

"Київський та харківський енерговузли - це великі регіони споживання електроенергії, куди передається електроенергія з тих регіонів, де вона виробляється. Але мережа у цих областях зазнала дуже важких пошкоджень, і вона поступово відновлюється силами Укренерго та інших енергетичних компаній. Таких масштабних пошкоджень, яких з 10 жовтня зазнала українська енергетика, не зазнавала жодна енергосистема. Тому говорити про їх повне усунення поки що не доводиться", - зазначив голова правління Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону "Єдині новини". Зважаючи на це, планові відключення ще певний час впроваджуватимуться, зокрема у вказаних областях та у Києві, поки ми будемо відновлювати можливість передачі електроенергії з інших регіонів.

Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб повернути звичний для кожного режим споживання електроенергії. Допомогою кожного українця у цьому буде ощадливе споживання електроенергії. Тримаємо разом енергетичний фронт, закликав Володимир Кудрицький.

Вл. інф.

Фото зі сторінки Укренерго в Фейсбуці.