П’ятнадцять педагогів Дніпропетровщини отримали нагрудні знаки «Василь Сухомлинський» і «Відмінник освіти», а також почесні грамоти та подяки, які в обласній військовій адміністрації вручив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

«Нині Дніпропетровщина щодня під ворожими обстрілами. Педагоги працюють у надскладних умовах. Те, як вони організовують освітній процес, зразок для інших регіонів», — зазначив міністр, якого цитує прес-служба МОН.

Він подякував освітянам Дніпропетровщини за те, що попри війну вони долучають дітей до навчання і допомагають їм соціалізуватися. А ще приймають колег із сусідніх областей. Нині у школах області — майже 370 вчителів-переселенців.

«Ми мали вакансії в дитсадках, школах та позашкільних закладах, тому взяли на роботу педагогів, які переїхали до нас з інших областей через війну. Загалом працює понад 50 переселенців.

Для колективів — це наче ковток свіжого повітря. Можливість поділитися досвідом та дізнатися про нові цікаві методики», — наголосила директорка департаменту Кам’янської міськради Наталія Рева.

Серед нагороджених нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» — директорка дитсадка у селищі Слобожанському. У професії вже 35 років. Пройшла шлях від виховательки до керівниці.

«Наш садочок завжди був зразковим, перемагав на різних конкурсах. Вихователі намагаються впроваджувати новітні методики. Зараз дітки на дистанційному навчанні. Ми дуже сумуємо один за одним, але педагоги проводять онлайн цікаві пізнавальні заняття, аби розвивати у малечі креативність та логічне мислення», — поділилася директорка дитсадка.