Заснована випускником КПІ Єгором Аушевим компанія Cyber Unit Technologies виступила головним технологічним партнером Національного оборонного хакатону.

Крім того, команда WireOnFire інституту увійшла до десятки фіналістів.

National Defence Hackathon 2022 було організовано Міністерством оборони України спільно з Генеральним штабом ЗСУ, Національним координаційним центром кібербезпеки, Центром протидії дезінформації за підтримки українського офісу Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global), Посольства Великої Британії в Україні, Державного департаменту США та НАТО.

У хакатоні загалом брали участь майже 500 учасників та експертів, зокрема представники IT-галузі, інженери, фахівці з кібербезпеки. Упродовж трьох днів 41 команда працювала за трьома напрямами: технічним, юридичним, протидії інформаційно-психологічним операціям. Представники Code Defenders працювали над завданнями розвідки з відкритих джерел.

Науковці, випускники та студенти КПІ активно допомагають ЗСУ, працюють над вдосконаленням оборонних та медичних технологій. Зокрема, університет розвиває співпрацю з провідними науково-медичними закладами країни в розв'язанні проблем якісного лікування та реабілітації українських воїнів, які дістали поранення та бойові травми. Нещодавно підписано тристоронній Меморандум про співробітництво КПІ ім. Ігоря Сікорського, Державної установи "Інститут травматології та ортопедії" НАМН України та Корпорації "Науковий парк "Київська політехніка". Його мета - об'єднання зусиль щодо розвитку інноваційної діяльності, сприяння розробленню і реалізації інноваційних проектів та їх успішне просування на вітчизняному та світовому ринках. На практиці це означатиме нові можливості в реконструкції важких травм, впровадженні нових розробок для ендопротезування суглобів та протезування кінцівок травмованих на фронті вояків.

Тим часом студенти КПІ долучилися до збору коштів на тренажер протитанкового ракетного комплексу "Корсар" для одного з навчальних центрів ЗСУ, що його проводив фонд "Повернись живим", і задонатили найбільшу суму з-поміж українських закладів освіти.

Акцію зі збору коштів приурочили до Дня студента, а завершили 21 листопада,у День Гідності та Свободи.

Її ініціаторами виступили студентський парламент КНУ ім. Тараса Шевченка та Українська студентська ліга, а загалом у зборі коштів брали участь 15 українських вишів.

Призом для студентів КПІ за найбільший донат на тренажер протитанкового ракетного комплексу "Корсар" стала зустріч з головою фонду "Повернися живим" Тарасом Чмутом.

Призом за найбільший донат стала зустріч з головою фонду - військовим аналітиком Тарасом Чмутом.

Зігріти наших захисників і популяризувати ідею волонтерства покликана інша студентська акція - до Міжнародного дня волонтера профком КПІ планує встановити рекорд України з виготовлення окопних свічок упродовж доби. До заходу, запланованого на 3 грудня, можуть долучитись усі охочі за попередньою реєстрацією.

Вл. інф.

Фото з ФБ-сторінок НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" та Єгора Аушева.