Мить спецпогашення.

Патріотичні поштові марки стали одним із символів єднання в боротьбі проти окупантів. Від початку повномасштабного російського вторгнення вийшло вже кілька серій, які мали значну популярність у нашій країні та за її межами. 6 грудня, у День Збройних Сил, в Івано-Франківську відбулося спецпогашення нової марки «Зброя Перемоги».

У цій серії на поштових марках зображено зразки українського озброєння: «Вільха», «Нептун», «Стугна-П», виготовлені на підприємствах Укроборонпрому. Та ще закордонного виробництва: «Байрактар ТБ2», «FGM-149 Джавелін», «M142 Хаймарс». Тираж маркового аркуша — 200 тисяч екземплярів.

Як інформують на сайті ОВА, в Івано-Франківську урочисту місію спецпогашення марки здійснили начальник облвійськадміністрації Світлана Онищук, заступник голови облради Микола Палійчук, міський голова Руслан Марцінків та керівник обласної дирекції «Укрпошти» Михайло Рудий.

«Нині Збройні Сили вітає весь цивілізований світ, — зазначила Світлана Онищук. — Адже наші бійці стоять на захисті не лише українців, а й усієї Європи. Частину зібраних від продажу поштових марок коштів скерують на потреби ЗСУ, щоб армія була ще сильнішою та досягла Перемоги».

Авторами новинок є відомі художники-графіки Сергій та Олександр Харуки. Митці працюють у дизайні монет і банкнот, поштових марок, медальєрному мистецтві, екслібрисі, книжковій ілюстрації, графічному дизайні, станковій графіці, живописі та мають низку нагород на престижних міжнародних конкурсах.

Івано-Франківськ.


На марках — зразки зброї.

Фото прес-служби ОВА.