З таким закликом до споживачів звернулися організатори ініціативи "Батарейки, здавайтеся". Коли наступного разу ви зайдете в "Сільпо" - прислухайтесь до оголошень. Уперше в такому масштабі разом з торговельною мережею ми почнемо доносити до українців сміливе повідомлення.

За 2 місяці проекту разом з "Екосільпо" ми вийшли на обсяги збору 11 кг батарейок з магазину на місяць. Тобто орієнтовно шматок землі, розміром з футбольне поле, одним магазином протягом місяця ми зберігаємо. Відрахування на переробку з кожної проданої тут батарейки роблять аж 7 брендів, що виготовляють елементи живлення і які тут продаються.

Тож якщо ви здаєте батарейки в "Сільпо" - купуйте нові батарейки саме у "Сільпо"! Саме так це ось уже 30 років працює в Європі: купуючи новий товар, ви одразу маєте гарантію, що потім його можна здати на надійну переробку. Це дає змогу відправляти батарейки на реальну переробку, а не в землю чи на склад, як це роблять псевдопереробники.

Це мотивує інші мережі приєднуватись, також запроваджувати прозору модель відповідальності виробника!

Наш рух працює завдяки внескам небайдужих людей та компаній, кажуть волонтери. "Замовте коробочку для збору батарейок у свою компанію, щоб підтримати нас! - закликають організатори. - Ваша підтримка допоможе запускати схожі великі акції зі збору батарейок по всій Україні!"

Вл. інф.