Про це заявила Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко в ефірі Національного телемарафону, інформує прес-служба Міністерства економіки України.

Для розширення нашого експортного потенціалу ми застосовуємо додаткові інструменти. Програма "5-7-9", яка також спрямована на аграріїв, дає можливість брати кредити до 1 млн грн під державні гарантії, зазначила Юлія Свириденко. На сьогодні за цією програмою банки надали сукупно 260 млн грн кредитів.

Стимулювання інвестицій у переробну промисловість - одне із головних завдань для уряду, своєю чергою наголосив заступник міністра економіки Тарас Качка, презентуючи бачення розвитку фінансових інструментів стимулювання несировинного експорту в Україні під час виступу на Export Credit Forum-2022. Для стимулювання держава планує: запровадити режим сприяння експорту переробної продукції залежно від стадії її переробки; розробити механізм стимулювання виробників "зеленого" сектору експорту до ЄС; надавати допомогу новим експортерам, які хочуть виходити на ринок ЄС, запустити страхування від воєнних ризиків для інвестицій у переробку.

Вл. інф.