Напередодні УСПП, Антикризовий штаб допомоги бізнесу провели спільне засідання із податковою, на якому озвучили основні скарги бізнесу: блокування податкових накладних, низькі темпи відшкодування ПДВ, закритість реєстрів, штрафи за наявність принаймні одного контрагента на тимчасово окупованих територіях тощо.

У рамках робочої зустрічі учасники обговорили стан відшкодування податку на додану вартість підприємствам. Зокрема, йшлося про доступ до Реєстру заяв платників податку про повернення суми бюджетного відшкодування. Важливими були питання проведення камеральних перевірок та застосування штрафних санкцій і пені в умовах воєнного стану.

Представники ДПС акцентували увагу присутніх, що на час дії воєнного стану мораторій, запроваджений у зв?язку з COVID-19 щодо не нарахування штрафних санкцій, не застосовується. Під час зустрічі були надані відповіді на запитання платників щодо плати за землю, рентної плати, застосування штрафних санкцій при несвоєчасній реєстрації податкових накладних тощо. Також було досягнуто домовленості щодо проведення наступних зустрічей на теми, з яких платники найчастіше звертаються за роз?ясненнями.

Вл. інф.