Реквізити для перерахування благодійних внесків оприлюднено на сайті закладу.

"31 грудня 2022-го, у переддень нового року, від ракетного удару постраждали будівлі Виставкового кампусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка", - йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці КНУ. Значної шкоди завдано будівлям Науково-навчального центру Інституту біології та медицини, Науково-навчального інституту високих технологій, факультетів психології, соціології, комп'ютерних наук та кібернетики, радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем, механіки та математики, географії, а також лабораторному корпусу, кафедрі ядерної фізики, кріогенному комплексу фізичного факультету, спортивним спорудам, Українському фізико-математичному ліцею та деяким студентським гуртожиткам.

Цього разу збитки, завдані ракетою, в кілька разів більші, ніж втрати університету під час масштабної ракетної атаки 10 жовтня 2022 року, коли було пошкоджено Червоний (головний) корпус університету, Жовтий корпус та наукову бібліотеку ім. М. Максимовича, приміщення хімічного факультету та ботсад імені Фоміна.

"Шановні колеги, партнери та всі небайдужі люди!

Країна-терорист росія продовжує здійснювати масштабні бомбардування цивільних, інфраструктурних та культурних об'єктів, хибно заявляючи, що вони військові. Ці атаки мають на меті посіяти страх, знищити культурні та генетичні зв'язки нашої нації та зірвати розвиток освіти та культури", - йдеться у дописі.

За словами ректора КНУ Володимира Бугрова, 1 січня працівники університету та студенти зібралися, щоб розпочати прибирання приміщень і території довкола пошкоджених корпусів та закрити вибиті вікна ДСП, врятувати лабораторне обладнання від можливих опадів. Але реконструкція корпусів потребуватиме значних зусиль та фінансових ресурсів.

"Тому знову звертаємося до всіх наших партнерів та небайдужих людей з проханням підтримати університет імені Тараса Шевченка у цей нелегкий час. Дякуємо всім, хто вже зробив внесок у оновлення пошкоджених будівель у жовтні. Завдяки підтримці українського уряду, наших партнерів з Туреччини, Японії, Південної Кореї та небайдужих до України, а також з усього світу університет уже має нові вікна у Червоному та Жовтому корпусах та науковій бібліотеці імені Максимовича. Кожен, хто має змогу взяти участь у ремонті будівель у Виставковому кампусі, може зробити благодійний внесок", - йдеться у дописі.

Фото автора.