Минулий рік став випробуванням для всіх. Зайве перелічувати всі стресові чинники через широкомасштабне вторгнення росії до України. Серед усього — й негативний вплив на економіку держави. Попри те, жителі Прикарпаття не лише мобілізувалися для захисту країни від ворожої агресії, а й добре працювали.

«Торік мешканці Івано-Франківщини сплатили до зведеного бюджету понад 9,2 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб, — інформує начальник Головного управління Державної податкової служби в області Ірина Столярик. — Зростання надходжень порівняно з 2021-м — майже втричі. До державного бюджету перераховано 1,9 мільярда гривень. А до місцевого бюджету надійшло 7,3 мільярда гривень ПДФО. Із цієї суми 15 відсотків поповнюють обласну казну, а 64 відсотки — це доходи загального фонду бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад. Тобто це кошти на забезпечення життєдіяльності громадян, виконання регіональних програм».

У надходженнях ПДФО чільне місце посідає податок з доходів у вигляді заробітної плати — 5,9 мільярда гривень. Ці цифри — яскраве свідчення того, що економіка області, попри запровадження воєнного стану, витримала виклики.

Ще 2,7 мільярда гривень надійшло до загального бюджету у вигляді податку з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, отриманих військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу. Це так само знаково, адже відображає рівень фінансового забезпечення Збройних Сил.

Івано-Франківська область.