Начальника караулу державної пожежної частини №1 у Бериславі, що на Херсонщині, тепер називають «приборкувачем змій». А все почалося з того, що на номер «101» зателефонувала перелякана жіночка: «Приїжджайте швидше, у мене у ванній гадюка!». Городянка вранці спросоння мало не наступила на довгасте тіло у ванній кімнаті. Упізнала у нім зміюку — і вилетіла зі швидкістю комети, одразу кинувшись телефонувати рятувальникам.

Піднявши за тривогою караул, начальник, майор Геннадій Недовізій виїхав з ним за вказаною адресою і особисто оглянув ванну. Геннадій Васильович і справді побачив чималої довжини змію. Отруйна візитерка «зайняла оборону» за пральною машинкою і загрозливо шипіла. Однак на майорі був захисний пожежний костюм і міцні краги, які гадюці годі прокусити. Тому він за допомогою звичайної дерев’яної палиці витяг змію з її криївки, спокійно взяв непрохану гостю руками і запхав її до мішка. Згодом плазуна вивезли на околицю міста і відпустили: степові гадюки є рідкісним видом, занесеним до Червоної книги, і завдавати їм шкоди не можна.
Утім, віднаджувати небезпечних візитерів від людських помешкань рятувальникам доводиться дедалі частіше. Не так давно гадюк вилучали з приміщення школи в тутешньому селі Шляхове, з приватних обійсть, і навіть з дитсадка — там вони шукають прихистку під кінець осені, щоб впасти в зимову сплячку.
 
Херсонська область.
Фото надане прес-службою обласного управління ДСНС.
Майор Геннадій Недовізій зі степовою гадюкою, впійманою ним у ванній.