Окрім робочої зони для навчання, проведення лекцій і презентацій, у ньому облаштують зону відпочинку, кухню, туалети, душові кабіни тощо. Архітектор Павло Пекар, який створив інтер’єр сховища, використав власний досвід розроблення аналогічних проектів у колишніх гарячих точках — зокрема в Іраку та Лівії. Приміщення буде сучасним, безпечним і комфортним, матиме автономне опалення.

В облаштуванні укриття беруть безпосередню участь студенти політеху та Київського національного університету будівництва і архітектури — вони не тільки допомагали демонтувати й виносити з підвального приміщення непотрібні металеві стелажі, а й долучилися до створення концепції проекту.

Інноваційне сховище Smart Shelter CLUST Space планують відкрити у другому кварталі цього року, інформує прес-служба закладу. Його створюють у партнерстві з приватною компанією.

Як зазначають автори ідеї, проект має на меті підтримати безперервний освітній процес в умовах воєнного стану й запровадити інноваційні та комфортні безпекові рішення, що стануть у пригоді під час повоєнної відбудови держави.

Фото зі сторінки КПІ у Фейсбуці.